Merhaba,
Aşağıdaki resimler haftasonu İstanbul kaçamağından.Öğle yemeği için soluğu Aksaray Şavak Ustanın yerinde aldık. Aksaray'da pek çok Urfa sofrası yemekleri yapan yer bulmanız mümkün.Biz arkadaş tavsiyesi ile Şavak Usta'yı denemeye karar verdik.
Yemekten önce iştah açıcı olarak getirilen soğuk ezme çorbası gayet başarılı.Acı ile arası iyi olmayanlara tavsiye etmiyoruz elbette.
Menüdeki her şeyi deneme telaşı içerisinde olduğumuzdan karşık kebap tabağı sipariş ettik;
Ciğer : Bu kadar meşhur bir mekan için ciğer şiş bende hayyal kırıklığı yarattı. Ciğerler fazla pişmiş,suyunu salmış bu sebeple olukça kuru ciğer yemeye mecbur kaldık.
Fıstıklı/Adana/Urfa Kebap : Kuyruk yağının lezzetini alabiliyorsunuz.Denemeye değer.
Patlıcanlı Kebap:Tabaktaki en başarılı kebap patlıcan kebabıydı.Hatta Antep İmam Çağdaş lokantasında yediğim patlıcanlı kebaptan çok daha güzeldi.Patlıcanlar o kadar güzel pişmiş ki adeta patlıcan lezzeti etin lezzeti ile yarışıyordu.Etraftaki masalara göz attığımda ağırlıklı olarak patlıcanlı kebabın sipariş edildiğini gördüm.
Bulgur Pilavı: Pilav oldukça bayattı.Sert ve taneler birbirine yapışmış ayrıca oldukça soğuktu.Tamam,bir ocak başında mükemmel pilav servis etmelerini beklemiyoruz ancak bu kadar meşhur bir yere bu pilav hiç yakışmamış.Bence ana yemeğe destek olarak servis edilen yiyecekler hakkı ile servis edilmeyecekse müşterinin önüne hiç konmamalı.
Künefeyi şiddetle tavsiye ediyorum.Şerbetin hem tadı hem de kıvamı tam yerinde. Tuzsuz peynir de güzel pişmiş.Yedikten sonra insanın içini baymıyor.
Personelin genel yaklaşımı oldukça iyi,müşteriile gayet ilgililer.Mekan biraz eski ama patlıcan kebabı ve künefe için gitmeye değer.