Bu gün Adapazarı Tunatan tesisinde bal kabağı çorbasını denedim. İlk defa tattığım bir lezzet olduğu için sipariş verirken biraz tereddüt içerisinde olmama rağmen, garson tabağı önüme koyduğu anda bütün tereddütlerim kuş olup uçuverdi.
Balkabağını haşlayıp, çok az miktarda krema ile karıştırıp üzerine ceviz parçacıkları serperek hazırladıkları çorba gerçekten çok başarılıydı. Genelde, çorbalarda kremanın miktarını o kadar çok kaçırıyorlar ki krema tadından çorbanın gerçek tadını almak mümkün olmuyor ama Tunatan aşçısı iyi bir iş çıkarmış..Çok hafif bir krema tadının yanında oldukça yoğun ama kıvamında kabak tadını alıyorsunuz.Üzerine serpiştirilen cevizler ise ağzınızda daha dolgun bir lezzet bırakmak için bire bir...
Özet olarak, bu mevsimde yolunuz Adapazırı civarına düşer ise Tunatan Serdivan şubesine uğrmanızı ve kabak çorbasını afiyetle midenize indirmeniz şiddetle tavsiye olunur.
Pic:Tunatan Serdivan Adapazarı