Hepinize afiyet olsun..
Vişneli Cheesecake Malzemeleri :
2 paket Eti Burçak bisküvi (ben 28 cm'lik kalıp kullandım ve yaklaşık 4 paket bisküvi gitti)
2-3 çorba kaşığı erimiş tereyağı ( kıvam için biraz süt kullanın)
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 kutu labne peyniri
500 gr süzme yoğurt
1 su bardağından bir parmak fazla tozşeker ( ben fazla şekeri sevmediğim için 1 bardak kullandım)
4 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi ( ben 2 yada 3 limon rendeliyorum)
Üzeri için
1 kutu dondurulmuş vişne (superfresh'inkileri tavsiye ederim)
3-4 kaşık toz şeker ( ekşi vişne tadını bozmak istemediğim için ben bir tatlı kaşığı şeker ekliyorum)
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Nişastayı ezmek için biraz ılık su
Yapılışı :
Bisküvileri blendırda ezip ,hindistan cevizi ,erimiş tereyağı ve sütle karıştırıp biraz katı bir hamur elde ediliyor.
Hamuru kelepçeli bir kalıbın dibine ve yanlarına yayıyoruz.Kalıba bastırdığımız taban hamurunu buzdolabına kaldırıyoruz.Diğer yanda başka bir karıştırma kabına labne peynirini alarak pürüzsüz bir hal alana kadar mikserle iyice çırpıyoruz.Üzerine süzme yoğurdu ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Unu ve limon rendesini de ekleyip biraz çırptıktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip fazla köpürtmeden karıştırıyoruz.Daha sonra buzdolabından kalıbımızı çıkarıp tabanın üzerine bu karışımı döküyoruz.Fırını 165 dereceye ısıttıktan sonra fırın tepsisine biraz su döküyoruz ve kalıbı bu suyun içerisine oturtuyoruz.Bunu yapmadan önce kelepçeli kalıbın dışını folyoyla sarmalıyız ki kalıbın kenarlarından su girmesin.Bu şekilde cheesecake hafif kızarmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz ve fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake'i içinde soğutuyoruz.
Üzeri için vişneleri bir tencereye alıyoruz.Üzerine şekeri ve suda ezdiğimiz nişastayı ilave edip kısa bir süre kaynatıyoruz.Vişneli karıım iyice soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine yayıyoruz ve cheesecake'i buzdolabına kaldırıyoruz.Bu şekilde bir gece beklerse ertesi güne daha lezzetli olacaktır (aslında buzdolabında ne kadar dinlenirse o kadr lezzetli oluyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder