5 Kasım 2010 Cuma

Etli Kuru Bamya

Pek çok kimsenin özellikle de erkeklerin bamya ile arasi pek iyi olmasada, bamyanın hem tazesi hem de kurusu benim en favori yemeklerim arasındadır.Şööyle bol ekşili, bol etli bir kuru bamya ,hele bir de yanında terayağlı pirinç pilavı varsa değmeyin keyfime.
Kayseri'de  etli kuru bamya düğün yemeklerinin baş tacıdır.(Gerçi artık bütün düğün davetleri  özel mekanlara taşındı.  Düğün yemeğinin düğün evinde pişirilip ikram edildiği davet sayısı oldukça azalsada bu müthiş geleneği sürdürmekte israrlı olan herkese burdan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum)  Misafirliğe gittiğiniz kişi yemekte size etli bamya ikram ediyorsa , bilinizki o evin en özel,en önemli misafirlerinden birisiniz.


-hafta içi annemeim bana özel pişirdiği bamya -

2 Kasım 2010 Salı

Magazin Eki Köşe Yazarı

Magazin eki köşe yazarlarının pek çoğunun hiç bir fikir üretmediğinin , sadece başka yazarlar tarfından ortaya atılan bir görüşün yada o dönemki gündem maddelerinin etrafında dönüp durduklarının ,genelde de diğer yazarlara sataşarak para kazandıklarının farkında mısınız? Bu açıdan yaklaşarak, örneğin en büyük gazetelerden birinin magazin ekinden ,yine çok popüler olan bir köşe yazarı seçin ve düzenli olarak en fazla 1 ay takip edin. Göreceksiniz ki yeni , diğerlerinden farklı hiç bir gündem  beyan etmemiş yeni bir tartışma ortaya koymamıştır. Ya diğerlerinin de konuştuğu konular hakkında ahkam kesmekte ya da hangi restoranda hangi eğlence mekanında ne var ondan haber vermektedir.

Pozisyonu itibari ile , büyük kitlelere hitap etmek gibi süper bir gücü elinde bulunduran bu insanlardan sizce kaç tanesi toplum yararına olacak projelere hayat vermiştir ?

Düşününce bu gerçekler insana çok acı gelmiyor mu ?

31 Ekim 2010 Pazar

Urfalım Ocakbaşı Şavak Usta /Aksaray İstanbul

Merhaba,

Aşağıdaki resimler haftasonu İstanbul  kaçamağından.Öğle yemeği için soluğu Aksaray Şavak Ustanın yerinde aldık. Aksaray'da pek çok Urfa sofrası yemekleri yapan yer bulmanız mümkün.Biz arkadaş tavsiyesi ile Şavak Usta'yı denemeye karar verdik.

Yemekten önce iştah açıcı olarak getirilen soğuk ezme çorbası gayet başarılı.Acı ile arası iyi olmayanlara tavsiye etmiyoruz elbette.


Menüdeki her şeyi deneme telaşı içerisinde olduğumuzdan karşık kebap tabağı sipariş ettik;

Ciğer : Bu kadar meşhur bir mekan için ciğer şiş bende hayyal kırıklığı yarattı. Ciğerler fazla pişmiş,suyunu salmış bu sebeple olukça kuru ciğer yemeye mecbur kaldık.

Fıstıklı/Adana/Urfa Kebap : Kuyruk yağının lezzetini alabiliyorsunuz.Denemeye değer.

Patlıcanlı Kebap:Tabaktaki en başarılı kebap patlıcan kebabıydı.Hatta Antep İmam Çağdaş lokantasında yediğim patlıcanlı kebaptan çok daha güzeldi.Patlıcanlar o kadar güzel pişmiş ki adeta patlıcan lezzeti etin lezzeti ile yarışıyordu.Etraftaki masalara göz attığımda ağırlıklı olarak patlıcanlı kebabın sipariş edildiğini gördüm.

Bulgur Pilavı: Pilav oldukça bayattı.Sert ve taneler birbirine yapışmış ayrıca oldukça soğuktu.Tamam,bir ocak başında mükemmel  pilav servis etmelerini beklemiyoruz ancak bu kadar meşhur bir yere  bu pilav hiç yakışmamış.Bence ana yemeğe destek olarak servis edilen yiyecekler hakkı ile servis edilmeyecekse müşterinin önüne hiç konmamalı.



Künefeyi şiddetle tavsiye ediyorum.Şerbetin hem tadı hem de kıvamı tam yerinde. Tuzsuz peynir de güzel pişmiş.Yedikten sonra insanın içini baymıyor.


Personelin genel yaklaşımı oldukça iyi,müşteriile gayet ilgililer.Mekan biraz eski ama  patlıcan kebabı ve künefe için gitmeye değer.