3 Haziran 2011 Cuma

Wisteria Restaurant Galata / ISTANBUL

Two weeks ago we had dinner at Wisteria Restaurant which is located at Galata/İstanbul for an after-wedding party.

Place was built as a church in 1868 , then converted to a French school ,finally used as an auto-repair place.
Luckly, in 2010 it was renovated for touristic purpose.

Both interior and the garden  design & decorations are very successful. Dinner was  also delightful.There was also live music performance.

I strongly suggest you to visit the place , have a drink or eather lunch while you are hanging around Galata.





1 Haziran 2011 Çarşamba

My New Owl Earrings / Yeni Baykuş Küpelerim

Check out my new owl earrings from Koton.Aren't they so cute ?

Koton'dan yeni aldığım baykuş küpelerime bir göz atın derim. Çok tatlı değiller mi ?



29 Mayıs 2011 Pazar

Natürköy / Sapanca

Dün sabah gazeteleri açmış karıştırırken , Hürriyet cumartesi ekinde Sapanca'da yeni açılan Natürköy isimli mekanın tanıtımına rastladık.Bahar aylarında Sapanca'nın büründüğü muhteşem yeşillik ve güzel havanın cazibesine dayanamayıp soluğu Natürköy'de aldık.Gazetede işletme için toplam 3 milyon TL'lik bir yatırım yapıldığı yazıyordu.Bu fiyata arsa bedeli ve ıslah için yapılan masraflarda  dahil olsa gerek zira mekanda 3 milyon TL edecek pek bir yatırım yoktu.

Natürköy'ün bulunduğu yer sakin, yeşilliğine ve muhteşem havasına doyulmaz bir köy.Yürüyüş parkuru, mini bir futbol sahası ve çok daha mini bir at binme yeri var.Ayrıca kır düğünü yapmak isteyenler için ideal bir alan ayırmışlar. Düğünün ilerleyen saatlerinde gönlünce göbek atmak isteyenler için geniş bir oyun pisti düşünmüşler.

Mekanın beğendiğim bir diğer özelliği ise 3 değişik konseptte ve birbirinden bağımsız kapalı restorantının olması.

Fiyatlar çevredeki değier mekanlara göre biraz yüksek. Öyleki burada yiyeceğiniz yumurtalı sucuk içeren fix serpme kahvaltıya ödeyeceğiniz fiyatın yarısına, çevre mekanlarda sınırsız kahvaltı ve içecek bulabilirsiniz.

Menüsü henüz zayıf, çok fazla seçenek yok. Biz  tercihimizi köfte ve piliç şişten yana kullandık.Aşçının hakkını vermeden geçmek olmaz, yemeklerin lezzetine yapacak pek bir yorum bulamadık.