10 Kasım 2010 Çarşamba

Bal Kabağı Çorbası

Hepinizin bildiği üzere mevsim Balkabağı mevsimi. Türkiye'de balkabağının en güzel yetiştiği yerlerin  başında Adapazarı geliyor. Ben de bu aralar  , Adapazarına yakın olmanın avantajını kullanıp, bal kabağından yapılan kabak tatlısını bol bol mideye indiriyorum.Adapazarında bu kadar çok bal kabağı yetişince, bal kabağının her türlü yemeğini ve tatlısını yapmak kaçınılmaz oluyor elbette.

Bu gün Adapazarı Tunatan tesisinde bal kabağı çorbasını denedim. İlk defa tattığım bir lezzet olduğu için sipariş verirken biraz tereddüt içerisinde olmama rağmen, garson tabağı önüme koyduğu anda bütün tereddütlerim kuş olup uçuverdi.

Balkabağını haşlayıp, çok az miktarda krema ile karıştırıp üzerine ceviz parçacıkları serperek hazırladıkları çorba gerçekten çok başarılıydı. Genelde, çorbalarda kremanın miktarını o kadar çok kaçırıyorlar ki krema tadından çorbanın gerçek tadını almak mümkün olmuyor ama Tunatan aşçısı iyi bir iş çıkarmış..Çok hafif bir krema tadının yanında oldukça yoğun ama kıvamında  kabak tadını alıyorsunuz.Üzerine serpiştirilen cevizler ise ağzınızda  daha dolgun bir  lezzet bırakmak için bire bir...

Özet olarak, bu mevsimde yolunuz Adapazırı civarına düşer ise Tunatan Serdivan şubesine uğrmanızı ve kabak çorbasını afiyetle midenize indirmeniz şiddetle tavsiye olunur.



Pic:Tunatan Serdivan Adapazarı