27 Kasım 2010 Cumartesi

Fried Anglerfish / Fener Kavurma

One of the biggest hobbies of my dearest husband is to try different version of cooking seafood. I have to give his credit for this because he is really very good at it. Such that, since we have married, we almost never go out to eat sea food except summer holidays.His latest trial within this week was to cook fried anglerfish. The result was so perfect that the rest of the food at the table could not get a chance to be spoilt by myself.  He was so kind that he gave his recipe  for the blog .Below you can find the details...Bon Appetit to all.....

First you should melt the butter in a fry-pan.
Put pearl onion, 2-3 cloves of garlic , green pepper (hot is preferred), and cube cut anglerfish into the frying butter until the onion turns into pink for around 7 to 8 minutes.

While the fish is getting fried , cut one tomato in cubes, slice green olive into thin circles.
Into 3-4 spoon of soy sauce put a pinch of salt, a pinch of black and red pepper and a pinch of rosemary.

Add tomato ,green olive and soy sauce into the fish and continue frying approximately 10 more minutes. When tomato and olive becomes softer, the meal is ready.Before turning the heat off, put a few branch of parsley and mint on it.

We generally add the ingredients according to our taste and without using any scale.Therefore you can change the above described quantities according to your taste.

Please keep in mind that the trick of this food is to keep onion,tomato and the olive alive.


Benim kocacığın en büyük zevklerinden birisi her türlü deniz mahsüllerinden değişik yemek çeşitleri denemektedir.Hakkını vermek lazım, kendisi bu konuda oldukça başarılıdır.Öyleki evlendiğimizden beri yaz tatilleri hariç neredeyse dışarıda balık yemez olduk.Bu hafta içerisindeki denemesi ise Fener Kavurma oldu.Sonuç o kadar muhteşemdi ki sofradaki değer balık çeşitlerinin hiç birisi benden yüz bulamadı.
Kendisi lütfedip,blogum için bana tarifini verdi, bende aşağıda sizinle paylaşıyorum.Hepinize şimdiden afiyet olsun...
 
Önce tereyağını tavada eritin.
Arpacık soğan, 2-3 diş sarımsak ,acı turşuluk biber ve küp küp doğranmış fener balığını kızarmış tereyağında 7-8 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar  kavurun.

Balık kavrulurken, bir adet domatesi küp küp doğrayın.
Bir miktar yeşil zeytini ince halkalar halinde doğrayın...
3-4 yemek kaşığı soya sosun içerisine bir tutam karabiber, bir tutam biberiye, bir tutam kırmızı toz biber ve bir tutam tuz atarak iyice karıştırın..

Pembeleşen kavurmanın üzerine domates , yeşil zeytin ve soya sosu ilave ederek, yaklaşık bir 10 dakika da bu şekilde kavurmaya devam edin..Zeytin ve domatesler yumuşamaya başlayınca ocaktan indirebilirsiniz. Üzerine süs olarak bir kaç dal maydanoz ve nane koyarsanız, hiç de fena olmaz.

Biz genelde, yemek yaparken ölçü kullanmıyoruz, daha çok göz kararı ve kendi damak tadımıza göre hareket ediyoruz. bu sebeple yukarıdaki tarifteki mikatları kendi zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Soğan, domates ve yeşil zeytini öldürmeden pişirmek işin püf kısmı, sakın unutmayın..


24 Kasım 2010 Çarşamba

Zara White Jasmine Air Freshener Perfume / Zara Beyaz Yasemin Ev Parfümü

Around one month ago, when I was stepping by Zara Home Store, an unbelievable scent grabbed me from my arms and I found myself  right into the store. I can say that it was impossible not to be gravitated by the charm of the scent.I did not want to get out of the store for a while. When I asked the staff about the scent, I was informed that it was one of the home perfume of Zara Home products...The scent that I was charmed by was the "White Jasmine".Of course I found myself in front of the cashier buying one "White Jasmine" perfume. The scent of the perfume is so attractive and fresh that I want to use it even with my clothes...I bougt the sprey one but also they sell the version which is used witt rattan sticks that durates 2 months.

Yaklaşık bir ay önce , AVM'de gezinirken Zara Home!un önünden geçiyordum..İnanılmaz muhteşem bir koku beni sanki pençeleriyle kollarımdan yakaladı ve kendimi bir anda mağazanın içerisinde buldum..Kokunun dayanılmaz çekiciliğine kapılmamak mümkün değil...İnsanın mağazadan çıkası gelmiyor...
Kokunun ne olduğunu sorduğumda, Zara Home mağazalarında satılan ev parfümü olduğunu söylediler..Beni kendisine tutsak eden koku ise  "Beyaz Yasemin" miş...Tabii kide kendimi kasada bir adet Beyaz Yasemin ev parfümü alırken bulmam çok da uzun sürmedi...Koku o kadar canlı,  o kadar iç açıcı ki insanın kıyafetlerine bile sıkası geliyor...Ben spreyli olan versiyonundan aldım ama bambu çubuklu sürekli koku yayan versiyonunu da deneyebilirsiniz.. Şiddetle tavsiye ederim...


sprey version which I bought

rattan sticks version

22 Kasım 2010 Pazartesi

Bitter Almond Cookie / Acıbadem Kurabiyesi

I want to tell you about Almand cookie of Divan Bakery in Kayseri.. Since the bakery was established in 1956 ,it never comprimises of its quality.Staff is also principle and respectful to the customers.Let's get to the reason why I am in love with this bakery , it is certainly Bitter Almond Cookie. It is well cooked , neither so hard nor doughy. Sugar taste is so balanced.With its must almond , a unique taste is waiting for you. The only worst side of it that I can tell you is the cookie is made of sweet almond instead of bitter almond. Just kidding, of course, the reason of this is to sell the cookie to a large amount of people.But it would be so wonderful if they cook some for the ones like me who really loves the bitter almond.


Kayseri'ye gidip de Divan Pastanesinden bahsetmemek olmaz. Öyleki 1956 yılından beri hizmet veren bu pastane kalitesinden bir an olsun ödün vermiyor.Üstelik çalışanları da bir o kadar ilkeli ve müşteri ile ilgili...
Gelelim beni bu pastaneye aşık eden nesneye , tabiki de Acıbadem Kurabiyesi...Pişme kıvamı süper, ne çok kuru ne de iç kısmı hamur...Şekeri tam kıvamında...Olmazsa olmazı badem ile eşsiz bir lezzet sizleri bekliyor.
Söyleyebileceğim tek kötü yanı ise gerçek  acıbadem yerine tatlı badem ile yapılıyor olması...Şaka şaka....Tabiki de daha geniş kitlelere satış yapabilmek için tatlı acıbadem ile yapıyorlar ama benim gibi gerçek acıbadem tutkunları için azicik da olsa acı badem ile üretilmiş kurabiye satarlarsa süper olur derim...




21 Kasım 2010 Pazar

Elmacıoğlu İskender / Kayseri

Merhaba,
Bayram nedeni ile kısa bir aile ziyareti için bu hafta içerisinde Kayseri'deydim.Kayseri deyince herkesin aklına klasik pastırma ve sucuk gelir ama bunlardan farkli olarak Kayserililerin vazgeçemediği bir diğer lezzet ise tabiiki de Elmacığolu İskenderdir. Kayseride yaşayan hemen hemen herkes hayatında en az bir kere Elmacıoğlu'nda iskenderin tadına bakmıştır.

İskender , çok yaygın olarak restaurantların mönüsünde yer alsa da , aslında iyi iskender yapan mekan sayısı oldukça azdır...Et ince kesilmiş ve yumuşak ayrıca lezzetli olacak. Domates sosunun tadını hissedeceksin.Tereyağı doğal olacak ki lezzetini kaybetmesin..Pidesi hamur olmayacak.. İşte bütün bu kriterlerin hepsini bir arada bulunduran iskender bulmak oldukça zordur. Ama Elmacıoğlu İskender bütün bu saydıklarımın hepsini bir araya getirmeyi kuruluşundan beri gayet iyi başarıyor ve Kayserili'lerin gözünde bir numara olmayı devam ettiriyor.

Bu gün şehir içerisinde irili ufaklı pek çok şubesi olmasına rağmen ben ilk göz ağrım olan Hunat şubesinden vazgeçemiyorum.Kayseri'ye yolu düşen herkese şiddetle tavsiye ederim.