21 Kasım 2010 Pazar

Elmacıoğlu İskender / Kayseri

Merhaba,
Bayram nedeni ile kısa bir aile ziyareti için bu hafta içerisinde Kayseri'deydim.Kayseri deyince herkesin aklına klasik pastırma ve sucuk gelir ama bunlardan farkli olarak Kayserililerin vazgeçemediği bir diğer lezzet ise tabiiki de Elmacığolu İskenderdir. Kayseride yaşayan hemen hemen herkes hayatında en az bir kere Elmacıoğlu'nda iskenderin tadına bakmıştır.

İskender , çok yaygın olarak restaurantların mönüsünde yer alsa da , aslında iyi iskender yapan mekan sayısı oldukça azdır...Et ince kesilmiş ve yumuşak ayrıca lezzetli olacak. Domates sosunun tadını hissedeceksin.Tereyağı doğal olacak ki lezzetini kaybetmesin..Pidesi hamur olmayacak.. İşte bütün bu kriterlerin hepsini bir arada bulunduran iskender bulmak oldukça zordur. Ama Elmacıoğlu İskender bütün bu saydıklarımın hepsini bir araya getirmeyi kuruluşundan beri gayet iyi başarıyor ve Kayserili'lerin gözünde bir numara olmayı devam ettiriyor.

Bu gün şehir içerisinde irili ufaklı pek çok şubesi olmasına rağmen ben ilk göz ağrım olan Hunat şubesinden vazgeçemiyorum.Kayseri'ye yolu düşen herkese şiddetle tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder