29 Ocak 2016 Cuma

Balıkçı Kahraman Rumeli Kavağı

Google'a İstanbul ve kalkan balığı yazdığında karşınıza ilk çıkacak arama sonucu hiç şüphesiz "Balıkçı Kahraman" olacaktır.

Ünlülerin ve gelir düzeyi yüksek kişilerin uğrak yeri olan bu mekan, özellike Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti ve Vedat Milör'ün yüksek kalite fiyat performans notu ile cilasını iki kat daha artırmış durumda.

3. Köprünün yapım aşamasını merak edip kendimizi Garipçe'de bulduğumuz bir günün akabinde , Garipçe köyünün kapasitesinin 5 katı fazla insan tarafından istila edilmiş olmasına şaşırarak, ardımıza bakmadan soluğu Rumeli Kavağı'nda aldık. Deniz kenarında öğle güneşini içimize çekip yavaş yavaş acıkmaya başladığımızı hissedip Balıkçı Kahraman'a yollandık.

Türkiye'nin bence en büyük sorunu kendini işletmenin sahibi  sanan burnu havada çalışanlar. Ancak burada durum biraz farklı. Çalışanlar oldukça ilgili ve güleryüzlü.

Ve evet , salatası herkesin yazdığı gibi mükemmel ötesi. Öyleki artık bizim evde "bu akşam Kahraman salatası yapalım" cümlesi literatürümüzde çoktan yerini almış durumda.

Kalkan balığına gelince, iyi bir deniz mahsülleri tüketicisi olarak, gerçekten başarılı bir ızgaradan geçtiğini söyleyebilirim.

Gelelim merak edilen fiyat konusuna, iki kişi salata, kalkan ve güveç karides ve iki adet alkolsüz içeceğe 450 TL para ödedik. O dönemin asgari ücretin yarısını bir öğle yemeğinde harcamış olmak insanın içini acıtsa da , öenmli lezzet duraklarından birini daha yapılacaklar listesinden çıkarmış olmanın sevinci de yaşadığımızı itiraf etmeliyim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder